Štruca s puretinom, mozzarellom i jajima

2020-06-07

Puretina se pokazala kao odličan izbor za ovakvu štrucu. Iako je to relativno suho meso, dodatak hamburgera i sira čini ju jako sočnom i ukusnom.

Servirajte ju uz salatu od mladog kupusa.

Nadam se da će vam se dopasti štruca s puretinom, mozzarellom i jajima baš kao i nama.

Sastojci

  • 400 g mljevene puretine
  • 125 g mozzarelle
  • 100 g goude
  • 80 g hamburgera
  • 6 jaja veličine M
  • 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
  • 1 crveni luk
  • 1/3 žličice mljevene paprike
  • malo češnjaka u granulama
  • sol, papar, vegeta
  • 1/2 dl bijelog vina
  • ulje za dinstanje
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice krušnih mrvica

Priprema

  1. Luk nasjeckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte sitno nasjeckani hamburger.
  2. Kad se luk i hamburger počnu karamelizirati, dodajte mljevenu puretinu i uz stalno miješanje pustite da se sve lagano zapeče. Pazite da ne zagori.
  3. Dodajte sol, papar, malo vegete i crvenu papriku.
  4. Vrlo kratko promiješajte i ulijte bijelo vino.
  5. Kad alkohol ispari, priprema mesa je gotova. Ostavite da se prohladi.
  6. Skuhajte jaja u tvrdo i ogulite ih.
  7. Rastanjite lisnato tijesto, pospite krušnim mrvicama i rasporedite meso.
  8. Na meso poslažite kriške mozzarelle i goude. Jaja poslažite u komadu ili narezana - po želji.
  9. Zarolajte tijesto, pazeći da rubovi budu dobro zaštićeni.
  10. Štrucu stavite na papir za pečenje, a potom u kalup koji najbolje odgovara veličini štruce.
  11. Namažite rastopljenim maslacem.
  12. Štrucu stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva 30-40 minuta, tj. dok ne poprimi lijepu boju.
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti