Štruca s puretinom, mozzarellom i jajima
2020-06-07
Puretina se pokazala kao odličan izbor za ovakvu štrucu. Iako je to relativno suho meso, dodatak hamburgera i sira čini ju jako sočnom i ukusnom.
Servirajte ju uz salatu od mladog kupusa.
Nadam se da će vam se dopasti štruca s puretinom, mozzarellom i jajima baš kao i nama.


Sastojci
- 400 g mljevene puretine
- 125 g mozzarelle
- 100 g goude
- 80 g hamburgera
- 6 jaja veličine M
- 1 pakiranje svježeg lisnatog tijesta
- 1 crveni luk
- 1/3 žličice mljevene paprike
- malo češnjaka u granulama
- sol, papar, vegeta
- 1/2 dl bijelog vina
- ulje za dinstanje
- 40 g maslaca
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema
- Luk nasjeckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte sitno nasjeckani hamburger.
- Kad se luk i hamburger počnu karamelizirati, dodajte mljevenu puretinu i uz stalno miješanje pustite da se sve lagano zapeče. Pazite da ne zagori.
- Dodajte sol, papar, malo vegete i crvenu papriku.
- Vrlo kratko promiješajte i ulijte bijelo vino.
- Kad alkohol ispari, priprema mesa je gotova. Ostavite da se prohladi.
- Skuhajte jaja u tvrdo i ogulite ih.
- Rastanjite lisnato tijesto, pospite krušnim mrvicama i rasporedite meso.
- Na meso poslažite kriške mozzarelle i goude. Jaja poslažite u komadu ili narezana - po želji.
- Zarolajte tijesto, pazeći da rubovi budu dobro zaštićeni.
- Štrucu stavite na papir za pečenje, a potom u kalup koji najbolje odgovara veličini štruce.
- Namažite rastopljenim maslacem.
- Štrucu stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva 30-40 minuta, tj. dok ne poprimi lijepu boju.