Ručak iz tave

2020-02-27

Nije palačinka, nije omlet, nije quiche, nije fritaja, nije pizza, nije pita. Ali znam što jest! Jedno ukusno, sočno, brzo i brzo "nestajuće" jelo koje vole i mali i veliki! 

Kad nemam vremena za dugo kuhanje, smislim brzinski recept koji rado dijelim sa svima vama. Takve recepte je uvijek dobro imati "na zalihi". Najbolje od svega je da možete dodavati razne sastojke koje volite (ili kojih se želite riješiti iz frižidera). Dobar vam tek!

Za pripremu je najbolja čim šira, dublja tava, kako bi jelo bilo prikladne debljine. Važno je da tava ima čim bolje dno, na koje se ne lijepi hrana.

Sastojci

  • 10 žlica glatkog brašna
  • 5 jaja veličine M
  • 2,5 dl mlijeka
  • pola zelene paprike
  • 1 manji crveni luk
  • 1 kiselo vrhnje
  • prstohvat češnjaka u granulama
  • 1/3 žličice soli
  • malo papra
  • 5 žlica ulja
  • nekoliko šnitica sira i crnih maslina za dekoraciju

Priprema

  1. Ručnom metlicom dobro promiješajte jaja, brašno, mlijeko, vrhnje, češnjak, sol i papar. Smjesa je puno gušća od one za palačinke, ali je i dalje u tekućem stanju.
  2. Na zagrijanom ulju karamelizirajte nasjeckani luk i zapecite nasjeckanu papriku.
  3. Smjesu brašna i jaja izlijte ravnomjerno u tavu sa lukom i paprikom. Smanjite vatru na minimum.
  4. Kad se počne stvarati korica na dnu (provjerite žlicom), tada polako promiješajte smjesu kako bi tekući dio s vrha dospio na dno tave.
  5. Tijekom pečenja razrežite jelo na trokute i okrenite ih na drugu stranu kako bi se zapeklo i s druge strane. 
  6. Na samo kraju dodajte sir i masline.
  7. Jelo je najukusnije dok je toplo!
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti