Raspucani keksi

2019-09-02

Raspucani keksi, kruheki, raspucanci… Ima puno naziva za ove prefine kekse, kojima je glavno obilježje hrskavost izvana i sočnost iznutra. Spoj čokolade i mljevenih lješnjaka jamči pravi užitak za nepce.

Posebnu draž imaju zbog svojeg atraktivnog izgleda u obliku mini kruščića. Probajte odoljeti! :)

Sastojci

  • 3 jaja
  • 10 dag šećera u prahu za tijesto

  • 15 dag čokolade u prahu

  • 20 dag mljevenih lješnjaka (ili oraha)

  • 85 g oštrog brašna

  • 85 g glatkog brašna

  • 1/2 vrećice praška za pecivo

  • prstohvat soli

  • 70 g maslaca

  • kristal šećer i šećer u prahu za valjanje keksića

Priprema

  1. Pomiješajte obje vrste brašna s praškom za pecivo i soli, te ostavite sa strane.
  2. Jaja izmiksajte sa šećerom u prahu dok smjesa ne postane pjenasta.

  3. U smjesu jaja i šećera postepeno dodavajte mljevene lješnjake, čokoladu u prahu, rastopljeni maslac i mješavinu brašna, lagano miješajući lopaticom (ne mikserom) dok ne postane homogeno.

  4. Oblikujte kuglu tijesta, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider na hlađenje barem 2 sata.

  5. Mjera za oblikovanje keksića je žličica kojom vadite smjesu za kekse i rukama oblikujte male tvrde kuglice.

  6. Kuglice prvo uvaljajte u kristal šećer, a zatim u šećer u prahu.

  7. Kuglice poslažite na lim obložen papirom za pečenje i pazite da ostavite razmak (tijekom pečenja će se povećati, pa da se ne spoje).

  8. Kekse pecite u pećnici ugrijanoj na 180 stupnjeva, 10 minuta.

  9. Ostavite da se ohlade i uživajte u predivnom okusu!

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti