Prutići s cimetom, bademom i čokoladom

2019-12-03

Mirisni božićni prutići s cimetom, bademom i čokoladom oborit će vas s nogu! Ovo je jedna varijanta božićnih "zvjezdica" s cimetom, s tim da nemate brigu oko kalupića. Ovi kolačići su jednostavni, opojnog mirisa i prefinog okusa. Morate probati!

Sastojci

  • 2 bjelanjka
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer 
  • 2 žličice cimeta 
  • 100 g mljevenih lješnjaka 
  • 100 g mljevenih badema 
  • 50 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 80 g tamne čokolade za glazuru
  • 2 žličice ulja

Priprema

  1. Bjelanjke i prstohvat soli izmiksajte u čvrsti snijeg. 
  2. Postupno dodajte sav šećer u prahu i vanilin šećer i nastavite miksati.
  3. Tri žlice smjese od bjelanjaka odvojite za dekoraciju i stavite na stranu. 
  4. U smjesu od bjelanjaka i šećera malo po malo dodajte mljevene lješnjake, bademe, cimet i brašno. 
  5. Kuhačom sve lagano kružno pomiješajte (da ne istisnete zrak) i rukama oblikujte kuglu. 
  6. Pripremljeno, ljepljivo tijesto stavite na lim obložen papirom za pečenje (možete ga malo posipati šećerom u prahu).
  7. Tijesto ravnomjerno rasporedite i poravnajte na debljinu od 0,5 do 1 cm. Nazubljenim nožem izrežite tijesto u obliku štangica kako bi se nakon pečenja štangice lagano odvajale.
  8. Na svaku štangicu stavite malo smjese od bjelanjaka koju ste sačuvali i razmažite je žličicom.
  9. Zvjezdice sušite 10 do 12 minuta na temperaturi od 140 °C.
  10. Čokoladu i ulje otopite na pari. 
  11. Ukrasite štangice po želji i pustite glazuru da se stisne.
  12. Najefektnije je kada čokoladnu glazuru sipate u obliku trakica jer se dobije dojam prošaranih keksića.
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti