Pohani, aromatizirani tofu

2019-10-06

Bez obzira jeste li vegetarijanac ili mesoljubac, ovako pripremljen tofu bit će vam pravo iznenađenje za nepce. Ima pomalo dimljeni okus, tofu je ovijen vrlo ukusnim omotačem, a hrskava korica garantira pravi užitak.

Uz ovo jelo možete poslužiti pire krumpir s umakom od rajčice, ali odlično ide i uz bilo koju salatu. 

Pohani, aromatizirani tofu
Pohani, aromatizirani tofu

Sastojci

  • 180 g tofua
  • 1 jaje

  • 1 žlica oštrog brašna

  • 1 žličica blagog ajvara

  • 1 žlica umaka od rajčice (ili ketchupa)

  • 1 žlica maslinovog ulja

  • 1 žlica suncokretovog ulja

  • 1 žlica mljevenih sjemenki

  • 1/3 žličice mljevenog đumbira

  • 1/3 žličice kurkume

  • 1/4 žličice češnjaka u granulama

  • prstohvat chilija ili ljute paprike

  • sol i papar po želji

  • krušne mrvice

  • ulje za prženje

Drugi naslov

  1. Tofu narežite na tanke kriške.
  2. Pomiješajte sve začine i mljevene sjemenke.

  3. Razmutite jaje, dodajte ulje, brašno, ajvar, umak od rajčice, začine i sjemenke.

  4. U smjesu umiješajte kriške tofua, dobro sve povežite i stavite u hladnjak barem na 1 sat.

  5. Svaku krišku tofua uvaljajte u krušne mrvice i stavite peći u zagrijano ulje.

  6. Pečeni tofu stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti