Pohani, aromatizirani tofu
Bez obzira jeste li vegetarijanac ili mesoljubac, ovako pripremljen tofu bit će vam pravo iznenađenje za nepce. Ima pomalo dimljeni okus, tofu je ovijen vrlo ukusnim omotačem, a hrskava korica garantira pravi užitak.
Uz ovo jelo možete poslužiti pire krumpir s umakom od rajčice, ali odlično ide i uz bilo koju salatu.

Sastojci
- 180 g tofua
1 jaje
1 žlica oštrog brašna
1 žličica blagog ajvara
1 žlica umaka od rajčice (ili ketchupa)
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica suncokretovog ulja
1 žlica mljevenih sjemenki
1/3 žličice mljevenog đumbira
1/3 žličice kurkume
1/4 žličice češnjaka u granulama
prstohvat chilija ili ljute paprike
sol i papar po želji
krušne mrvice
ulje za prženje
Drugi naslov
- Tofu narežite na tanke kriške.
Pomiješajte sve začine i mljevene sjemenke.
Razmutite jaje, dodajte ulje, brašno, ajvar, umak od rajčice, začine i sjemenke.
U smjesu umiješajte kriške tofua, dobro sve povežite i stavite u hladnjak barem na 1 sat.
Svaku krišku tofua uvaljajte u krušne mrvice i stavite peći u zagrijano ulje.
Pečeni tofu stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.