Ljetni ručak s mladim mahunama i grahom

2020-08-18

Iako se na prvu čini da je na ovom tanjuru oslić glavni, ipak nije. Ovaj put glavnu ulogu imaju mlade mahune i mladi grah u ulozi priloga. Možete ih složiti i kao salatu, ali onda servirajte odvojeno.

Naglasak je stavljen na mlade, sezonske namirnice kakve se daju nabaviti u trgovinama, na tržnici ili u lokalnom OPG-u. Ako imate svoj vlastiti vrt, onda je to pun pogodak.

Mlade mahune i grah odlična su kombinacija
Mlade mahune i grah odlična su kombinacija

Sastojci

  • 500 g fileta oslića
  • 300 g mladog graha
  • 300 g mladih mahuna
  • 600 g mladog krumpira
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice bučinog ulja
  • 4 žlice oštrog brašna
  • sol, papar
  • ulje za prženje ribe

Priprema

  1. Grah operite i stavite kuhati u posoljenu, kipuću vodu. Kad se zapjeni, isperite i ocijedite. 
  2. Pristavite zakuhati novu posoljenu vodu Dodajte grah i očišćene, narezane mahune. 
  3. Mlado povrće se kratko kuha, pa stoga pripazite da se ne prekuha.
  4. Ocijedite i još dok je toplo začinite bučinim uljem. Po želji dodajte sol i papar.
  5. Narezani krumpir skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i dodajte maslac.
  6. Oslić posolite, uvaljajte u oštro brašno i kratko pecite na zagrijanom ulju s obje strane.

Savjet više

  • Mahunama i grahu možete dodati malo aceto balsamica za istaknutiji okus.
  • Prilog pospite tostiranim sezamom.
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti