Ljetni ručak s mladim mahunama i grahom
2020-08-18
Iako se na prvu čini da je na ovom tanjuru oslić glavni, ipak nije. Ovaj put glavnu ulogu imaju mlade mahune i mladi grah u ulozi priloga. Možete ih složiti i kao salatu, ali onda servirajte odvojeno.
Naglasak je stavljen na mlade, sezonske namirnice kakve se daju nabaviti u trgovinama, na tržnici ili u lokalnom OPG-u. Ako imate svoj vlastiti vrt, onda je to pun pogodak.

Mlade mahune i grah odlična su kombinacija
Sastojci
- 500 g fileta oslića
- 300 g mladog graha
- 300 g mladih mahuna
- 600 g mladog krumpira
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice bučinog ulja
- 4 žlice oštrog brašna
- sol, papar
- ulje za prženje ribe
Priprema
- Grah operite i stavite kuhati u posoljenu, kipuću vodu. Kad se zapjeni, isperite i ocijedite.
- Pristavite zakuhati novu posoljenu vodu Dodajte grah i očišćene, narezane mahune.
- Mlado povrće se kratko kuha, pa stoga pripazite da se ne prekuha.
- Ocijedite i još dok je toplo začinite bučinim uljem. Po želji dodajte sol i papar.
- Narezani krumpir skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i dodajte maslac.
- Oslić posolite, uvaljajte u oštro brašno i kratko pecite na zagrijanom ulju s obje strane.

Savjet više
- Mahunama i grahu možete dodati malo aceto balsamica za istaknutiji okus.
- Prilog pospite tostiranim sezamom.