Juha od puter tikve

2019-08-02

Kremasta, zasitna i fina juha s kojom nikako ne možete pogriješiti. Uz dodatak prepečenih komadića kruha i peršina, jednostavno je neodoljiva. Za još bolji doživljaj, možete ju pokapati s par kapi bučinog ulja.

Dobar tek!

Sastojci

  • 1 manja puter (butternut) tikva (cca. 300 g)
  • 1 manja mrkva

  • 1 manji crveni luk

  • sol, papar

  • muškatni oraščić

  • kurkuma

  • 1l jušnog temeljca

  • 1 žlica vrhnja za kuhanje

  • sjeckani peršin za posipanje

  • kockice tostiranog kruha

  • bučino ulje za dekoraciju (po želji)

Temeljac

Najbolje je ako imate pileći temeljac, ali ako nemate, možete prokuhati vegetu u vodi i s tim zaliti povrće.

Priprema

  1. Tikvu ogulite, očistite od koštica i narežite na kockice.
  2. Mrkvu očistite i također narežite na kockice.

  3. Na malo ulja prodinstajte nasjeckani luk, dodajte mrkvu, tikvu i začine, te kratko promiješajte da se sve prožme.

  4. Dodajte temeljac i na laganoj vatri kuhajte dok povrće nije kuhano (otprilike 15 do 20 minuta).

  5. Pred kraj kuhanja, umiješajte žlicu vrhnja za kuhanje.

  6. Štapnim mikserom sjedinite sastojke, s tim da je dobro ostaviti nešto povrća u komadićima radi zanimljivije teksture.

  7. Servirajte posuto s malo peršina i kockicama tostiranog kruha, a po želji pokapajte s malo bučinog ulja.

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti