Jelo na žlicu od krumpira, mrkve i suhog mesa

2019-11-20

NIje paprikaš, nije kiseli krumpir, nije kalapajsani krumpir... Ovo je jelo nastalo u nedostatku vremena, a rezultat je bio odličan. Učinilo mi se zgodno napraviti jelo koje se jede na žlicu od jednostavnih i pristupačnih namirnica, bez puno kompliciranja.

Začine možete kombinirati po želji, a umjesto s vodom puno je bolje kuhati s nekim temeljcem.

Jelo na žlicu od krumpira, mrkve i suhog mesa
Jelo na žlicu od krumpira, mrkve i suhog mesa

Sastojci

  • 4 veća krumpira
  • 2 srednje mrkve
  • 80 g suhog karea
  • 1 manji crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • pola žličice mljevene crvene paprike
  • 1//2 dl bijelog vina
  • 6 žlica ulja
  • 1.5 dl soka od rajčice
  • sol, papar, vegeta, kurkuma, chili
  • 2 žlice sjeckanog peršina

Priprema

  1. Krumpir i mrkvu narežite na tanke ploškice, a kare na kockice.
  2. Na zagrijanom ulju pecite krumpir i mrkvu dok se ne stvori blaga korica. Dodajte nasjeckani luk i kare,  pecite dok se luk ne karamelizira.
  3. Dodajte sitno sjeckani češnjak i crvenu papriku. Miješajte nekoliko sekundi, a zatim ulijte bijelo vino. 
  4. Kad ispari alkohol, dodajte začine po želji i sok od rajčice.
  5. Ulijte toliko vode ili temeljca da prekrije sadžaj posude i pirjajte na laganoj vatri dok se sve ne skuha.
  6. Kad je jelo kuhano, dodajte sitno sjeckani peršin.
  7. Poslužite toplo.
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti