Jelo na žlicu od krumpira, mrkve i suhog mesa
2019-11-20
NIje paprikaš, nije kiseli krumpir, nije kalapajsani krumpir... Ovo je jelo nastalo u nedostatku vremena, a rezultat je bio odličan. Učinilo mi se zgodno napraviti jelo koje se jede na žlicu od jednostavnih i pristupačnih namirnica, bez puno kompliciranja.
Začine možete kombinirati po želji, a umjesto s vodom puno je bolje kuhati s nekim temeljcem.

Jelo na žlicu od krumpira, mrkve i suhog mesa
Sastojci
- 4 veća krumpira
- 2 srednje mrkve
- 80 g suhog karea
- 1 manji crveni luk
- 2 režnja češnjaka
- pola žličice mljevene crvene paprike
- 1//2 dl bijelog vina
- 6 žlica ulja
- 1.5 dl soka od rajčice
- sol, papar, vegeta, kurkuma, chili
- 2 žlice sjeckanog peršina
Priprema
- Krumpir i mrkvu narežite na tanke ploškice, a kare na kockice.
- Na zagrijanom ulju pecite krumpir i mrkvu dok se ne stvori blaga korica. Dodajte nasjeckani luk i kare, pecite dok se luk ne karamelizira.
- Dodajte sitno sjeckani češnjak i crvenu papriku. Miješajte nekoliko sekundi, a zatim ulijte bijelo vino.
- Kad ispari alkohol, dodajte začine po želji i sok od rajčice.
- Ulijte toliko vode ili temeljca da prekrije sadžaj posude i pirjajte na laganoj vatri dok se sve ne skuha.
- Kad je jelo kuhano, dodajte sitno sjeckani peršin.
- Poslužite toplo.