Jaffa štangice
2019-06-15
Kolači s oblatnama jedni su od onih koje volimo zbog jednostavnosti, trajnosti i činjenice da ih ne moramo peći.
U ovom kolaču presjek je jako lijep jer se puni jaffa keksima, a njih većina ljudi obožava. Jaffa kolača ima u raznim varijantama i okusima, tako da možete odabrati koji vam je najdraži.
Sastojci
- 450 ml mlijeka
- 150 g šećera
- 220 g margarina
- 100 g čokolade
- 500 g mljevenog keksa
- 70 g kokosa
- 2 lista oblatne
- 3 kutije Jafa keksa
Priprema
- Mlijeko, šećer, margarin i čokoladu stavite na srednju vatru da se sastojci rastope.
- Sklonite s vatre i prelijte preko mljevenog keksa i kokosa, promiješajte kuhačom.
- Ostavite da se sve dobro ohladi, tako da smjesa ne bi otopila čokoladu sa jaffa keksa.
Pola smjese ravnomjerno rasporedite po oblatni.
- Jaffa kekse poredajte preko smjese, tako da čokoladni dio bude okrenut prema dolje.
- Preko keksa rasporedite drugu polovicu smjese.
- Smjesu poklopite sa oblatnom, tako da dio sa kockicama bude okrenut prema dolje.
Dobro pritisnite oblatnu da se sve dobro zalijepi (možete staviti lim i na njega tešku enciklopediju)
- Kolač dobro ohladite u frižideru i režite u obliku štangica.