Brza pizza

2019-07-25

Ako želite pizzu koja je gotova za 30 minuta, ovaj recept vas neće razočarati. Često mi se događalo da mi tijesto za pizzu bude "kruhasto", nejednake debljine, tvrdo i sl. U svim tim pokušajima mijesila sam tijesto s kvascem. U ovom receptu se ne koristi kvasac, nego prašak za pecivo i soda bikarbona, tako da je cijeli proces izrade brz.

Sastojci

  • 380 g glatkog brašna
  • 1 žličica soli

  • 1/3 žličice sode bikarbone

  • 1 prašak za pecivo

  • 2 dl mlake vode

  • 3 žlice ulja

  • umak 

  • nadjev po želji (sir, šunka, povrće itd.)

Umak za pizzu

Za umak možete koristiti različite varijante:

  • usitnjeni pelati od rajčice
  • domaći ili kupljeni sok od rajčice

  • ketchup za pizzu

U zagrijani umak dodajte bosiljak, timijan i origano, malo posolite, popaprite i dodajte 1 žlicu maslinovog ulja.

Priprema

  1. Pomiješajte suhe sastojke (brašno, sol, soda, prašak za pecivo).
  2. U brašno dodajte mlaku vodu i ulje.

  3. Kratko mijesite dok se svi sastojci ne povežu.

  4. Na lim stavite papir za pečenje i prebacite tijesto koje možete razvaljati valjkom ili samo prstima ravnomjerno rasporedite po limu. 

  5. Neka vas ne brine ako tijesto pukne dok ga razvlačite, samo spojite taj dio i utapkajte na podlogu.

  6. Tijesto nabockajte vilicom, stavite umak i nadjev po želji. 

  7. Pospite s malo origana i pokapajte s maslinovim uljem.

  8. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva.

  9. Pizzu pecite na srednoj rešetki otprilike 10-12 minuta.

  10. Izvadite iz pećnice i poklopite limom iste veličine kako bi pizza malo otpustila.

Savjet

Tijesto s praškom za pecivo se ne smije dugo mijesiti i treba se čim prije staviti peći.

Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti